Terapia prin artă este o formă de terapie expresivă care folosește activități creative precum desenul, pictura sau sculptura pentru a îmbunătăți starea fizică, mentală și emoțională.
Acest tip de terapie este folosit atât de către copii, cât și de către adulți pentru a reduce stresul sau problemele legate de anxietate, a explora subconștientul și a îmbogăți calitatea vieții. Specialiștii în terapie prin artă sunt instruiți să descopere simboluri și metafore care sunt exprimate prin artă (concepte care se pot exprima mai greu prin cuvinte) și să le interpreteze pentru a descoperi cauza problemelor.
Antonia Teahă este o tânără deosebit de talentată și creativă care, în urma unui eveniment tragic (și-a pierdut copilul la naștere), a simțit o chemare către terapia prin pictură. Nu numai că această activitate i-a adus vindecarea emoțională, ba chiar mai mult, i-a arătat misiunea personală care s-a transformat și în profesie.
S-a specializat ca terapeut prin artă și a creat fig-1507.com, unde Antonia realizează picturi terapeutice personalizate pe… traumele clienților. „Născute dintr-o pierdere și purtând dorințele noastre subconștiente de vindecare, ilustrațiile din Fig. 1507 servesc ca memento-uri și simboluri pentru a ne menține conectați și aliniați cu sinele nostru mai profund”, spune Antonia.
Dacă nu aveți neapărat o problemă de rezolva și doriți să găsiți o modalitatea de a vă relaxa și de a vă explora creativitatea, puteți să vă luați seturi de pictură sau de colorat și să vă încercați talentul acasă. Studiile au dovedit că și colorarea cărților are beneficii extraordinare. Psihologii spun că această activitate ne ajută să scăpăm de stres, să ne relaxăm și să ne folosim creativitatea și imaginația.