Spa la tine acasă: Săruri de baie

Reading Time: 2 minutes

O modalitate prin care te poți relaxa și te poți bucura de efectele benefice pentru sănătate: prepararea și folosirea sărurilor de baie.

Sărurile de baie sunt amestecuri parfumate de săruri minerale ce se adaugă în apa de baie și au nenumărate beneficii pentru sănătate. Iată doar câteva dintre efectele benefice ale băilor cu săruri:

detoxifică și purifică, ajutând la drenarea toxinelor din corp;

– au un efect de curățare și la nivel energetic;

– relaxează mușchii și mintea;

– îmbunătățesc calitatea somnului;

– calmează durerile musculare și articulare;

– atenuează durerile de picioare;

– îmbunătățesc circulația sanguină;

– sunt benefice în afecțiuni ale pielii (psoriasis, eczeme, piele atopică).

Tipurile de sare folosite:

– sarea de Himalaya, care provine din minele de sare din munții Himalaya și este una dintre cele mai pure tipuri de sare;

– sarea Epsom, suflatul de magneziu, este un compus chimic format din magneziu, sulf și oxigen. Numele provine de la orașul Epsom, din Anglia, acolo unde a fost descoperit acest tip de sare. Este un remediu excelent pentru fibromialgie, insomnie și dureri articulare;

– sarea de mare, care se obține din evaporarea apei de mare, ideal fără a fi procesată. Este bogată în minerale, cum ar fi magneziu, calciu, zinc, fier și potasiu;

– sarea gemă românească provenită din zăcămintele de sare de la noi din țară. Ea conține, pe lângă clorura de sodiu (NaCl), peste 80 de substanțe minerale și oligominerale.

Cum prepari acasă propria sare de baie?

Poți folosi orice tip de sare din cele prezentate sau le poți combina. Adaugă în ea uleiuri esențiale, în funcție de proprietățile acestora sărurile pot avea diferite beneficii, plante uscate sau plante medicinale, dacă vrei să tratezi anumite afecțiuni.

Se realizează astfel: la o jumătate de cană de sare se adaugă 7-8 picături de ulei esențial (sau combinații de uleiuri esențiale: lavandă, neroli, ravintsara, măghiran) și se presară ierburi, plante ori petale de flori (trandafiri, lavandă etc.). Băile cu sare se fac în apă caldă, nu fierbinte, pentru cel puțin 15-20 minute.