Rolul proteinelor în antrenament!

Reading Time: 2 minutes

Recomandări ce fac diferența pentru dezvoltarea și tonifierea musculaturii.

Sportivii obișnuiți cu efortul știu: fără o dietă precisă în ceea ce privește cantitatea de proteine ingerată, organismul nu își atinge potențialul maxim de randament, ceea ce înseamnă că anduranța și progresul – esențiale atunci când faci performanță – sunt serios afectate. Însă atunci când sportul nu este a doua ta natură, ci e o activitate pe care o practici preț de câteva ore pe săptămână pentru că dorești să scapi de viața sedentară sau de kilogramele în plus– e posibil să nu știi exact cu se mănâncă (la propriu și la figurat) acest stil de viață.

Toți cei care doresc să lucreze la capitolul masă musculară – fie că vor s-o crească sau să o transforme în varianta mai fibroasă și tonică – au nevoie de proteină consumată în mod frecvent. Se știe că efortul fizic solicită și forțează mușchii, iar după o sesiune de antrenament, proteinele – de fapt aminoacizii, subparticulele în care sistemul digestiv divizează molecula proteică pentru a putea trece prin membrana celulară – sunt cele care lipesc și reconstruiesc la loc țesutul. Din acest motiv, cei care merg la sală (sau aleg să facă sport acasă sau în aer liber) au nevoie să consume după efort un shake consistent sau un preparat bogat în proteine (de obicei friptură cu o garnitură de legume), în scopul regenerării musculare.

Dar o masă nu e suficientă: în ce privește proteinele, cu cât mai multe, cu atât mai bine!

Doza optimă recomandată pentru toți cei care vor să vadă rezultatele orelor de antrenament este de minim 50 grame/zi, ceea ce înseamnă că se pot consuma aproximativ 20 de grame la fiecare masă.

Puteți consuma:

? Shake consistent, bogat în proteine
? Carne
? Ouă
? Brânză