În general, orice aliment este o combinație de proteine, lipide (grăsimi) și glucide (carbohidrați), un complex în care fiecare grupă are o pondere mai mică sau mai mare. Însă cu cât aceste trei categorii se amestecă mai mult, în cadrul unei mese în care consumăm mai multe alimente împreună (de exemplu, carne cu cartofi și apoi o felie de tort), cu atât organismul se luptă mai tare să digere și e depășit de diversitatea ingredientelor. Cei care studiază de zeci de ani domeniile nutriției însă, au constatat că grupa carbohidraților – din care fac parte făinoasele, zahărul, orezul, pe lângă o serie de legume amidonoase – au nevoie de o doză mare de insulină pentru a fi digerate, ceea ce rezultă într-o creștere semnificativă a glicemiei.
În schimb, proteinele și grăsimile naturale solicită mult mai puțină cantitate de insulină și au conținut scăzut de zaharuri în sânge.
Așadar, metoda actuală a dietei keto se bazează pe aceste cercetări și pe descoperirile celor care au implementat în trecut principiile Atkins (consum maxim de grăsimi) și regimul disociat (o singură grupă alimentară la o masă sau întreaga zi), toate cu rezultate îmbucurătoare la capitolul pierdere rapidă în greutate.
Și, într-adevăr, după 30 de zile de alimentație keto, oricine poate să observe scăderea depunerilor de grăsime și o creștere a masei musculare.
În continuare ți-am pregătit o listă schematică cu alimentele keto permise și cele nepermise, dacă te hotărăști să începi.