Cum îți păstrezi unghiile sănătoase

Reading Time: 2 minutes

Nu va fi nevoie să mergi săptămânal la salon pentru a avea unghii frumoase și sănătoase, dacă urmezi câteva sfaturi simple. Iată-le mai jos.

1. Poartă mănuși când speli cu apă fierbinte

A folosi frecvent mâinile pentru a spăla vase cu apă fierbinte și detergent nu doar că usucă pielea, dar poate fragiliza chiar și cele mai puternice unghii. Protejarea mâinilor prin purtarea de mănuși aduce beneficii inclusiv unghiilor.

2. Poartă unghiile tăiate scurt

3. Dă-le unghiilor o pauză de la ojă

Deși colorarea unghiilor cu ojă clasică nu dăunează sănătății lor, o pauză acordată periodic este binevenită. Înainte de a le da… vacanță, îndepărtează oja de pe ele folosind un produs care nu conține acetonă. Apropo de tehnicile de manichiură, dacă oja clasică este inofensivă, nu același lucru se poate spune despre cea semipermanentă sau despre construcțiile cu gel ori montarea unghiilor false cu acril.

4. Curăță spațiul de sub unghii cu o perie

Evită folosirea instrumentelor ascuțite pentru a curăța spațiul de sub unghii. Acest lucru poate crea o nișă între unghie și patul ei, permițând pătrunderea bacteriilor și fungilor și producerea de infecții. Folosește o perie în acest scop.

5. Acordă îngrijire cuticulelor

6. Apelează la biotină

Dacă ai unghiile fragile le poți face puternice dacă folosești un supliment de biotină.

Biotina face parte din complexul vitaminic B, fiind cunoscută și ca vitamina B7.

Aceasta joacă un rol important în sănătatea pielii și a părului,  sistemului nervos, tractului digestiv și în buna funcționare a metabolismului.

De asemenea, este deosebit de utilă pentru creșterea și întărirea unghiilor.