Rețete Sănătoase de Paște

Reading Time: 3 minutes

Sărbătorile de Paște sunt prilej de bucurie și recunoștință, de petrecut alături de cei dragi și nu este nevoie să le marcăm în calendar ca zile cu risc crescut de indigestie alimentară. Ți-am pregătit câteva sugestii sănătoase de meniuri pentru a te bucura din plin de mesele în familie și a-ți rămâne energie pentru activități dragi ție și alor tăi.

Salată libaneză cu quinoa

Ingrediente: 1 cană de quinoa fiartă; 1 cană mentă verde tocată; 2 căni pătrunjel tocat; 2 roșii mari tăiate cubulețe mici; 1 castravete mare curățat de coajă și tăiat cubulețe; 1 legătură de ceapă verde tocată; ulei de măsline; zeama de la o lămâie; sare, piper.

Mod de preparare:

Se amestecă toate ingredientele într-un castron mare. Se acoperă vasul și se ține la frigider circa 30 minute, înainte de servire, se prepară dressing-ul și se toarnă peste salată. Se decorează cu frunze de salată verde și se servește.

Supă delicioasă din frunze de salată

Ingrediente:

1 salată verde mare; 1 morcov; 2 cartofi; 1 legătură de ceapă verde; 1 legătură de mărar; 1 lămâie; 1 gălbenuș de ou; Opțional smântână dietetică.

Mod de preparare:

Într-o oală se călesc ceapa verde și morcovul. Se adaugă apă fiartă și se pun și cartofii tăiați cubulețe. Se lasă la fiert circa 20 minute, apoi se adaugă salata tăiată fideluță. După ce salata a dat în clocot, dăm focul mic și adăugăm gălbenușul amestecat cu zeama de lămâie. Punem sare și piper după gust, apoi după ce oprim focul adăugăm și mărarul tocat mărunt. Servim la temperatura camerei sau ușor călduță și, dacă dorim, putem pune și smântână pe deasupra.

Drob de pui

Ingrediente:

500 g piept de pui fiert; 2-3 legături de ceapă verde; 1 legătură de pătrunjel; 1 legătură de mărar; 1 morcov ras; 5-6 ouă; 4 linguri de ulei de măsline; sare, piper, cimbru.

Mod de preparare:

Se toacă ceapa și carnea de pui. Se încinge uleiul, se călesc morcovul și ceapa, apoi se adaugă carnea și se lasă să se călească. Se adaugă pătrunjelul și mărarul tocat, condimentele, se ia cratița de pe foc și se adăugă ouăle. Se toarnă apoi conținutul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se pune la cuptor (în prealabil încălzit) circa 35-40 de minute.

Se poate servi atât ca aperitiv, cu cu ceapă verde, ouă fierte și muștar sau ca fel principal alături de o salată verde.

Pască fără aluat

Ingrediente:

1 kg de brânză de vaci fină; 5-6 linguri de făină; 3-4 linguri de griș; ½ plic de praf de copt; 175 g unt; 200 g stafide; esență de vanilie sau un plic de zahăr vanilat; un praf de sare; puțină zeamă de lămâie.

Mod de preparare:

Brânza de vaci se pune într-un castron înalt și se amestecă cu mixerul pentru a căpăta o consistență mai fină. Se separă gălbenușurile de albușuri. Se pun gălbenușurile peste brânză, se adaugă zahărul, untul la temperatura camerei, esența de vanilie și praful de sare. Se toarnă „în ploaie” făina și grișul și se amestecă ușor. Se toarnă stafidele, se pune praful de copt stins cu zeamă de lămâie. Separat se bat albușurile spumă și când se întăresc (cât să nu se desprindă de bol) se adaugă peste aluat și se amestecă cu o spatulă. Se toarnă compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se dă la cuptor la 160-180 grade pentru circa o oră. Se servește cu dulceață pe deasupra sau simplă.

Articolul precedent

Articolul următor