Mecanisme care funcționează pentru o piele catifelată.
Uscăciunea intensificată care se resimte la nivelul epidermei – și care iarna poate chiar degenera în mici crăpături și fisuri în porțiunile cele mai expuse la frig – este cauzată de pierderea apei din stratul superior al pielii. Dar atunci când aplicăm un agent hidratant, acesta acționează formând un strat uleios la suprafață, care menține apa înăuntru.
Există mai multe categorii de substanțe hidratante pe care industria cosmetică le include cu succes în formulele cremelor de față și de corp: una este cea a emolientelor, precum lanolina, iar alta este cea a umectantelor, precum glicerina.
Dacă îți amintești de recipientul galben intens din care bunicile și mamele noastre turnau puțin lichid incolor în palme în urmă cu 20 – 30 de ani, probabil ai făcut deja cunoștință cu glicerina citrică cu uz cosmetic care există în producție și în zilele noastre, chiar dacă sticluța și-a schimbat pe alocuri înfățișarea.
Fiind vorba de o soluție hidro-alcoolică bogată în glicerină, aceasta are efectul de a înmuia celulele cheratinoase ce acoperă pielea, și care atunci când e frig afară devin aspre ca un șmirghel. Însă prin aplicarea unei soluții sau creme pe bază de glicerină, cu care să te ungi preț de un minut ca să intre cât mai bine în epidermă, vei obține mai multe beneficii deodată:
– Un nivel sporit de apă, datorită capacității de a o aduce la suprafață din rezerva corpului.
– Celule moarte ce se desprind și cad rapid. -Piele exfoliată cu aspect catifelat. –
Iar dacă vrei să obții maximum de efecte pozitive, poți achiziționa direct un produs precum glicerina vegetală cu puritate de 99% – pe care să o folosești ca atare pentru hidratarea pielii, sau ca un solvant pentru uleiuri esențiale, care ar provoca alergii sau iritații cutanate dacă ar fi utilizate singure.