Filtrele solare și pielea sanătoasă

Reading Time: 2 minutes

Află care e legătura dintre starea pielii tale și produsele de protecție pe care le folosești.

Pe măsură ce stratul de ozon se subțiază și clima înclină subtil către o încălzire globală, soarele – această sursă minunată de viață și energie pe Pământ – poate avea efecte pozitive și negative în același timp. Pe de o parte, ne oferă vitalitate și vitamina D esențială stării de bine, iar pe de alta ne pigmentează, arde sau degradează învelișul superficial, epiderma. Dar până să ajungem în acel punct critic, există soluții rezonabile și chiar plăcute pentru a ne menține frumusețea și sănătatea. Pentru că orice produs care oferă filtre UV (atât UVA cât și UVB) e special conceput pentru a oferi protecție solară. Mai precis, ne garantează că ne putem bucura liberi și nestigheriți de soare, fără efectele secundare negative.


Ce ai nevoie să știi când alegi un astfel de produs? Două lucruri importante: în primul rând, factorul de protecție (acel număr de pe recipient care variază de la 6 la 60, de principiu) trebuie selectat în funcție de tipul de piele și pigment. Astfel, valorile mici merg cu pielea închisă la culoare, iar cele mai mari cu pielea deschisă. În al doilea rând, ca protecția solară să funcționeze, trebuie citite indicațiile de pe etichetă în ceea ce privește aplicarea. În general, produsul se întinde bine pe orice zonă expusă la interval de două-trei ore, deoarece o singură aplicare inițială nu e suficientă pentru întreaga zi. 

Nu uita ca după expunerea la soare să  rehidratezi pielea prin aplicarea emulsiilor sau loțiunilor după plajă cu proprietăți calmante și hidratante.

Pont:  Produsele de protecţie solară trebuie aplicate cu minim 15 minute înainte de expunerea la soare şi reaplicate frecvent, în special după ieşirea din apă.

Articolul precedent

Articolul următor