Ciupiturile de insecte

­čĽĹ Timp de lectur─â: 2 minute

Din p─âcate, vara vine la pachet ╚Öi cu nepl─âceri legate de ├«n╚Ťep─âturile de insecte. Reac╚Ťiile oamenilor la aceste mu╚Öc─âturi variaz─â, dar de cele mai multe ori simptomele nu dureaz─â mai mult de o zi-dou─â. Reac╚Ťia alergic─â la saliva sau veninul unei insecte provoac─â durere, m├ónc─ârime, ro╚Öea╚Ť─â sau umfl─âtur─â la locul mu╚Öc─âturii sau ├«n╚Öep─âturii. Mare aten╚Ťie, mul╚Ťi pot avea o reac╚Ťie grav─â la ├«n╚Ťep─âturi de insecte ÔÇô o inflama╚Ťie foarte periculoas─â a c─âilor respiratorii. C─âpu╚Öele sunt purt─âtoarele unei afec╚Ťiuni periculoase numite boala lui Lyme, iar ├«n unele p─âr╚Ťi ale lumii ╚Ť├ón╚Ťarii cauzeaz─â malarie.

Cum previi

Acoper─â-╚Ťi pielea dac─â e╚Öti ├«ntr-o zon─â cu multe insecte. Pune plas─â la u╚Öi ╚Öi geamuri. Po╚Ťi ├«ndep─ârta insectele pun├ónd cinci pic─âturi de ulei esen╚Ťial de l─âm├óie la un pahar cu ap─â ╚Öi tamponeaz─â pielea expus─â. M─ân├ónc─â usturoi ╚Öi ia doza zilnic─â de vitamina B1 ╚Öi zinc.

Aten╚Ťie special─â

Apeleaz─â la medic dac─â, dup─â o mu╚Öc─âtur─â de c─âpu╚Ö─â, locul s-a ├«nro╚Öit sau a ap─ârut o eczem─â circular─â, ai simptome ca de grip─â ╚Öi te dor articula╚Ťiile.

De fiecare dată când ieși în natură aplică repelent împotriva insectelor pe zonele de pe corp care sunt mai expuse și evită zona ochilor.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com