Ciupiturile de insecte

Reading Time: 2 minutes

Din păcate, vara vine la pachet și cu neplăceri legate de înțepăturile de insecte. Reacțiile oamenilor la aceste mușcături variază, dar de cele mai multe ori simptomele nu durează mai mult de o zi-două. Reacția alergică la saliva sau veninul unei insecte provoacă durere, mâncărime, roșeață sau umflătură la locul mușcăturii sau înșepăturii. Mare atenție, mulți pot avea o reacție gravă la înțepături de insecte – o inflamație foarte periculoasă a căilor respiratorii. Căpușele sunt purtătoarele unei afecțiuni periculoase numite boala lui Lyme, iar în unele părți ale lumii țânțarii cauzează malarie.

Cum previi

Acoperă-ți pielea dacă ești într-o zonă cu multe insecte. Pune plasă la uși și geamuri. Poți îndepărta insectele punând cinci picături de ulei esențial de lămâie la un pahar cu apă și tamponează pielea expusă. Mănâncă usturoi și ia doza zilnică de vitamina B1 și zinc.

Atenție specială

Apelează la medic dacă, după o mușcătură de căpușă, locul s-a înroșit sau a apărut o eczemă circulară, ai simptome ca de gripă și te dor articulațiile.

De fiecare dată când ieși în natură aplică repelent împotriva insectelor pe zonele de pe corp care sunt mai expuse și evită zona ochilor.