3 modalități de a alunga stresul

Reading Time: < 1 minute

Acest inamic care produce boli, suferințe și care perturbă ritmul natural al vieții poate fi gestionat cu succes atâta vreme cât este înlăturat în mod eficient. Cum? Iată câteva căi bătătorite și testate care funcționează.

Meditația.

Orice fel de tehnică de meditație are la bază o singură idee: resetarea și reconectarea la momentul prezent. Putem să ne concentrăm pe felul în care inspirăm și expirăm – aceasta este cea mai la îndemână cale – sau pe senzațiile din corp – din  cap până-n picioare – însă acestea sunt doar repere care să ne readucă la realitatea actuală.

Mișcarea.

Persoanele active au de partea lor un instrument puternic de neutralizare a stresului, pentru că prin efort fizic deliberat, grijile și anxietățile părăsesc trupul, odată cu secreția de endorfine.

Muzica.

Sunetul armonios este terapeutic și relaxant. Efectul muzicii funcționează cu orice piesă sau fel de muzică care vă place. Data viitoare când vă simțiți luați pe sus de stres, aplicați oricare dintre aceste metode și observați cum agitația internă se diminuează sau dispare. 

Yoga dizolvă stresul

Posturile Yoga ajută la relaxare și la echilibrare fizică și mentală, așadar practicarea câtorva asane zilnic ne va aduce mai multă liniște. 

Articolul precedent

Articolul următor