Cum ne îngrijim alunițele

Reading Time: < 1 minute

Micile pete colorate de pe piele, plate sau în relief, au nevoie de atenție specială. Cu trecerea anilor, numărul alunițelor de pe corp crește tot mai mult.

Trebuie să facem o distincție între diversele tipologii de alunițe: există cele maronii și rotunde – din categoria celor cu care ne-am născut sau le avem de copii și care sunt inofensive – și cele care arată ca niște protuberanțe, ridicate și reliefate pe suprafața epidermei. Acestea pot avea diverse nuanțe, de la tonuri nisipii la cele ciocolatii sau chiar roșiatice, pot crește în volum și își pot modifica forma sau textura odată cu timpul. Dacă acest fenomen este accelerat – de la apariție la expandare –, acestea sunt alunițele care ne pot pune probleme și care au nevoie de cea mai mare atenție din partea noastră, fiind catalogate cu potențial cancerigen.

Metode de precauție

Consultați un medic dermatolog pentru a vă evalua corect starea alunițelor de pe suprafața corpului. Dacă există un motiv real ca o parte din ele să arate suspect, medicul vă poate recomanda cu exactitate fie un tratament curativ, fie o formă adecvată de prevenție, cu ajutorul produselor de protecție a pielii cu filtre UVA și UVB.

În orice împrejurare, utilizarea de cosmetice cu protecție solară pe zonele expuse în sezonul cald este și rămâne soluția de bază pentru a ne menține în etapa corectă de îngrijire a pielii și a nu depăși limita siguranței.  

Articolul următor