Sporturi de apă

Reading Time: 2 minutes

Fie că-ți dorești activități relaxante și liniștitoare sau aventuroase și pline de adrenalină, ai de unde alege. Țara noastră are numeroase râuri și lacuri, precum și Marea Neagră, așa că sigur vei găsi un sport de apă care să te pasioneze și să petreci timp plăcut în natură.

Pe apele curgătoare

Poți încerca rafting și caiac canoe. Adică vei naviga pe râuri cu ajutorul unor bărci gonflabile, cu capacități variabile, de la două până la 12 persoane. Ai nevoie de echipament de neopren (salopetă, încălțări), cască, vestă de salvare, padele. De obicei le poți închiria de la firmele care organizează asemenea expediții. Se poate face rafting și canoe pe râurile Olt, Buzău, Jiu, Crișul Repede etc.

Cu placa pe lac

Stand Up Paddle, un sport bazat pe echilibru, în care trebuie să stai în picioare (poți sta și în genunchi la început) pe o placă de surf și să te deplasezi cu ajutorul unei vâsle. Poți practica Stand Up Paddle pe lacuri (Mogoșoaia, Snagov), Delta Neajlovului etc. Dacă te interesează să înceri această experiență, întră pe www.supacademy.ro și vezi când se organizează activități de gen.

La mare, pe valuri

Dacă ești pe litoral poți încerca parasailing (te lași purtat în aer fiind tras de o ambarcațiune pe apă), surfing (constă în plutirea pe crestele valurilor cu ajutorul unei planșe, pe care se stă în picioare), wakeboarding (asemănător cu schiul nautic doar că în locul schiurilor se folosește o placă asemănătoare cu snowboard-ul). 

Articolul precedent

Articolul următor