Activități cu copiii pe timp de ploaie

Reading Time: 2 minutes

Vremea capricioasă și ploioasă poate strica cheful și celui mai vesel om. Copiii, care tot timpul sunt în mișcare și inventează tot feluri de lucruri, suportă mai greu această vreme.

Dacă nu pot petrece timpul în aer liber, singura opțiune poate fi reprezentată de diferitele jocuri cu părinții acestora, în camera copiilor. Care sunt activitățile și jocurile care înveselesc copilul dvs. în vreme ploioasă? Putem să-i citim copilului povești, putem să construim împreună tot felul de nave, clădiri, ambarcațiuni, avioane, elicoptere, trenuri cu piese Lego, putem să construim puzzle-uri de mici dimensiuni sau de mai mari dimensiuni în funcție de vârsta copilului.

O alternativă bună a jocului de-a v-aţi ascunselea poate fi „vânătoarea de comori”. Ascundeţi în casă obiecte de uz frecvent, jucării sau chiar dulciuri. Desenaţi puncte de pornire – săgeţi, pictograme, sau chiar desene – care ajută să găsească comoara. Lipiţi-le pe perete, puneţi-le în sertar, pe uşă, în dulap sau în locuri neaşteptate.

Răsplata poate fi o activitate amuzantă, cu care întreaga familie se va distra sau dulciurile găsite. Gătitul împreună este o altă activitate interesantă în care îi putem implica și pe copiii noștri.

Dacă plouă, majoritatea oamenilor stau acasă în faţa televizoarelor, uitându-se la o emisiune de divertisment sau la un film. De ce să nu facem din această perioadă una interesantă? Dacă micuțul are un program stabilit (cât timp poate să petreacă în faţa televizorului), fă excepţie în caz de vreme urâtă şi organizează un maraton cu desenele animate preferate ale copilului sau dacă acesta e mai mare ca vârstă puteti viziona împreună un film de aventuri, fantasy, mistery, istorie.

Jocurile de societate oferă posibilitatea relaxării de după masă şi vă ajută să petreceţi timp de calitate cu copilul: Nu te supăra frate!, Piticot, Monopoly, Rummy, Scrabble, șah, Twister sunt doar câteva din jocurile pe care le putem juca în familie. Unele jocuri oferă posibilitatea exersării unei limbi străine. Ca de exemplu, jocul din lemn Labyrinth Alphabet Game, care conţine cărţi cu poze, o descriere în limba franceză. Copiii pot învăţa cuvinte noi şi îşi dezvoltă vocabularul în mod distractiv.

Articolul precedent

Articolul următor