Ce-ar fi să ocolim afecțiunile în acest sezon și să ne întoarcem către puterea vindecătoare a naturii? Să ne bucurăm de calitățile imunostimulatoare ale plantelor!
Echinacea
Este o plantă cu puteri tămăduitoare, fiecare parte, de la rădăcini până la flori, abundă în nutrienți. Având o reputație de remediu natural pentru răceală, echinacea este folosită atât în ceaiuri, cât și ca supliment nutritiv sau ca atare. Conține polizaharide, alchilamide, flavonoide, polifenoli, vitamina C, seleniu și zinc. Echinacea are un impact puternic asupra sănătății. Mărturie stau peste 14 studii clinice care au confirmat abilitatea sa de a stimula imunitatea.
Măceșele
Măceșele sunt excelente pentru sporirea imunității. Ele conțin vitamina C, B1, K și P, precum și fibre. Conținutul ridicat de vitamina C întărește sistemul imunitar și asigură un flux sanguin mai bun.
Cătina.
Acest fruct-minune are calități puternic anti- oxidante datorate conținutului bogat de flavonoide și vitamina C. Ccătina conține și vitamina E, uleiuri bogate în acizi grași esențiali, acid folic, carotenoide etc. Consumul de cătină reduce inflamațiile, previne anumite tipuri de cancer, vindecă pielea, scade tensiunea sanguină, îmbunătățește vederea, încetinește îmbătrânirea și susține sistemul imunitar. Cătina se poate consuma ca atare sau în sucuri, sub formă de suplimente sau ceai. Uleiul de cătină poate fi folosit atât intern, cât și extern.