Infecțiile urinare sunt cauzate de bacterii de tipul stafilococilor, streptococilor sau E coli și apar pe fondul unei imunități slăbite, afectând, în special, femeile. Ele cedează la administrarea medicamentelor antibiotice, însă există remedii din plante, care sunt deosebit de eficiente și sunt de preferat. Iată doar câteva care vă pot fi de folos:
Merișorul. Este cel mai eficient remediu naturist în lupta cu infecțiile urinare. Are proprietăți diuretice și poate dizolva unii calcuri, ajutând la eliminarea lor, având și efect dezinectant al căilor urinare. Se administrează atât în formă de decoct (ceai din frunze și fructe) cât și sub formă de sublimente nutritive (capsule). Studiile medicale au demonstrat facptul că merișorul reduce semnificativ incidența cistitelor bacteriene.
Merișorul – Combate infecțiile: Merișoarele au o acțiune puternică diuretică, curățând rinichi și fiind un bun ajutor pentru eliminarea calculilor și având acțiune antibacteriană.
Echinacea. Este o plantă cu puteri tămăduitoare, fiecare parte, de la rădăcini până la flori, abundă în nutrienți. Având o reputație de remediu natural pentru infecțiile renale și urinare, echinacea este folosită atât în ceaiuri, cât și ca supliment nutritiv sau ca atare.
Conține polizaharide, alchilamide, flavonoide, polifenoli, vitamina C, seleniu și zinc. Echinacea are un impact puternic asupra sănătății.
Echinacea – Combate cistitele: Are acțiune imunostimulatoare, antiseptică și depurativă, este antifebrilă, antivirală și antibacteriană.
Coada șoricelului. Planta poate fi folosită atât sub formă de infuzie, ceai de frunze de coada șoricelului, cât și ca tinctură, administrată înaintea meselor principale (trei) picături, de trei ori pe zi, cu jumătate de oră înainte de masă).
Coada șoricelului – Luptă cu infecțiile: Componentele active din această plantă stimulează și grăbesc eliminarea bacteriilor vinovate de apariția infecției urinare.