Ce dietă să adoptăm vara?

Reading Time: 2 minutes

Să vedem împreună ce alimente ne recomandă specialiștii în nutriție să consumăm pentru a ne simți bine și pentru a avea energie.

Toate fructele și legumele sunt pline de apă, majoritatea reprezentând și surse importante de potasiu. Dintre fructele și legumele pe care le avem la dispoziție vara, câteva sunt aliați ideali pentru a lupta împotriva căldurii copleșitoare: pepenele, fructele de pădure, spanacul, dovleceii, castraveții, ciupercile, dar și sardinele, macroul sau tonul.

Condimente pentru rețetele de vară


Ardeii iuți, usturoiul și ghimbirul nu prea par a fi alegeri ideale vara.

Realitatea este că tocmai faptul că stimulează transpirația le face ideale pentru zilele cu temperaturi caniculare.

Consumul de lichide – esențial

Fructele și legumele neajută să completăm nivelul de lichide din organism în timpul verii, dar nu trebuie să ne bazăm numai pe ele. Trebuie să bem apă cât mai multă, chiar și atunci când nu ne este sete, deoarece, dacă așteptăm să apară senzația de sete, riscăm ca organismul nostru să fie deja deshidratat. 

Știați că:

Imagine similarăPoate te va surprinde, însă berea nu este o băutură recomandată vara. Provoacă diureza, deci te va deshidrata. 

Deși este tentant să credem că produsele reci, de la frigider sau congelator ne fac bine vara, dacă vrem să ne răcorim corpul, atunci este bine să le evitam. Ideal este să le consumi la temperatura camerei.

Pe lângă valoarea nutrițională și beneficiile asigurate de culturile active ale iaurtului, aportul său de săruri minerale, în principal de calciu, reglează pierderile prin transpirație.

www.fitnessscandinavia.ro