Patinaj în familie

Reading Time: 2 minutes

Îți propunem o activitate plăcută pentru întreaga familie: patinajul! Descoperă ce beneficii are acest sport, unde îl poți practica și cum dansezi” pe gheață.

Patinajul e unul dintre cele mai frumoase și mai grațioase sporturi și foarte popular iarna, alături de schi și snowboarding. Ce este mai puțin cunoscut este faptul că dacă îl practici regulat (da, se poate patina nu numai iarna, în celelalte anotimpuri poți patina pe role) te poți bucura de o mulțime de beneficii pentru sănătatea fizică și psihică.

Un sport pentru toată familia

Patinajul poate fi practicat de oricine, indiferent de vârstă (nu mai devreme de trei ani), excepție făcând persoanele care au probleme cu articulațiile genunchiului sau ale gleznei sau au contraindicații de la medic pentru acest tip de mișcare. Implică toate grupele de mușchi, deci veți întări mușchii picioarelor, feselor, abdomenului, brațelor și spatelui, veți arde calorii, veți îmbunătăți coordonarea și postura întregului corp.

Face bine la inimă

Fiind o activitate fizică de tip cardio, patinajul ajută la îmbunătățirea funcției cardiovasculare, reducând astfel riscul de hipertensiune, atac de cord etc, asigură o mai bună oxigenare a organismului, crește rezistența fizică și îmbunătățește condiția fizică generală.

Activează hormonul fericirii

Patinajul stimulează producția de endorfine, așa-numiții „hormoni ai fericirii”, care îmbunătățesc starea de spirit și ajută la combaterea tristeții din sezonul rece. În plus, dacă este practicat în familie, este de două ori mai eficient, deoarece se creează legături sufletești mai puternice, iar sprijinul celor dragi alungă orice supărare.

Cum și unde învățăm să patinăm?

Dacă nu ați mai patinat până acum, recomandabil ar fi să luați lecții private sau de grup cu un instructor de patinaj. El vă va învăța cum să vă mențineți postura corectă pe gheață și cum să patinați în siguranță. Învățați să patinați pe un patinoar artificial, fie în aer liber, fie în interior.

Cum ne echipăm?

Cel mai bine este să vă îmbrăcați „în straturi”, pentru a nu vă supraîncălzi. Puteți renunța la diferite straturi dacă vă e prea cald. Hainele trebuie să vă protejeze de frig și să nu vă limiteze mișcările. Folosiți bluze de corp și șosete termice. Acoperiți capul, nu uitați mănușile și protecțiile pentru genunchi, coate și încheieturi.