Masajul medical (terapeutic) este recomandat pentru a trata și ameliora durerile de spate, contracturile musculare, rigiditatea articulară. De asemenea, poate fi util în tratarea afecțiunilor mentale și emoționale.
Cu un masaj bun nu poți greși niciodată. Pe lângă beneficiile pe care le aduce pentru sănătate, masajul induce o stare de calm și relaxare profundă, așa că nu are cum să nu fie îndrăgit de toată lumea. Există mai multe tipuri de masaj terapeutic, ele fiind adaptate în funcție de specificul problemelor de sănătate ale pacientului. Iată câteva dintre tehnicile folosite pentru ameliorarea condiției:
– Masajul suedez: este unul dintre cele mai populare tipuri de terapie prin masaj și se concentrează pe relaxarea musculară, vizând mușchii superficiali și îmbunătățirea circulației sanguine.
– Masajul țesuturilor profunde (deep tissue): vizează straturile mai profunde de mușchi și țesut conjunctiv și stimulează circulația sanguină, reduce durerea și tensiunea musculară.
– Masajul sportiv: se realizează pentru persoanele cu mușchi suprasolicitați și fie pregătește musculatura pentru efort intens, fie ajută la recuperarea musculară după efort sau o accidentare.
– Masajul Shiatsu: este o terapie care constă în aplicarea alternativă de tensiune intensă și mai puțin intensă asupra punctelor reflexogene ale corpului.
-Drenajul limfatic: este o tehnică blândă de masaj, care ajută la drenarea ganglionilor limfatici și reducerea edemului limfatic în anumite cazuri.
Iată câteva dintre beneficiile masajului:
✔ Relaxare și reducerea stresului;
✔ Întărirea imunității, reducerea migrenelor;
✔ Corectarea posturii și îmbunătățirea circulației;
✔ Detensionarea mușchilor și creșterea mobilității articulațiilor;
✔ Creșterea elasticității pielii;
✔ Eliberarea toxinelor din corp, combaterea celulitei.
PONT! Masajul terapeutic scade nivelul de cortizol (hormonul de stres), eliberează endorfine, declanșând relaxarea și starea de bine.