Excesul de sebum: Remediiși soluții

Reading Time: 2 minutes

Iată cum poți controla luciul de la suprafața pielii la +30 grade Celsius.

Temperaturile ridicate din timpul verii accentuează, după cum ai observat, aspectul uleios al pielii, iar dacă porți fond de ten și machiaj, acestea tind să se „topească” și să se întindă inestetic la puțin timp după ce ieși afară. Acest lucru se întâmplă atunci când baza – adică pielea feței – nu este suficient de stabilă și porii secretă sebum mai mult decât e necesar. Un ten normal are în componență o doză echilibrată de lipide – altfel te confrunți cu un grad de uscăciune ce provoacă riduri sau porțiuni descuamate – însă vara toate tipurile de ten – uscat, normal, mixt și, bineînțeles, cel gras – tind să fie afectate de acea peliculă lucioasă care se accentuează mai ales în zona T: pe frunte, nas și bărbie. În continuare, îți propunem câțiva pași de urmat în rutina cotidiană pentru a remedia și îmbunătăți vizibil aspectul tenului pe durata zilei:

Curăță inteligent

Dimineața curăță tenul cu o dischetă îmbibată cu loțiune tonică, apoi clătește cu apă rece – primul gest curăță și împrospătează, al doilea contractă și închide porii.

Alege produse matifiante

Vara alege o cremă hidratantă cu efect matifiant. Aceste formule sunt speciale pentru a hrăni epiderma fără a o încărca, lasând pielea catifelată și păstrând-o mată timp de câteva ore.

BB sau CC în loc de fond de ten

Fluidul aplicat vara pe față trebuie să fie cât mai lejer, iar pentru efect opac mai de durată, finalizează machiajul cu câteva atingeri de pudră minerală, înainte de aplicarea fardului și rujului.

Rezistent la apă

Evită surprizele neplăcute cu machiaj întins pe față și mergi pe variante de mascara, tuș și ruj waterproof, care se vor îndepărta cu ajutorul unui demachiant special pentru acest tip de produse.

Nu uita de șervețele!

Ne referim la acele foițe speciale care se tapotează pe față pentru a absorbi sebumul și care n-ar trebui să-ți lipsească vara din geantă sau bagaj.

Articolul precedent

Articolul următor