Remedii naturale pentru întărirea imunității

Reading Time: 2 minutes

Alimentele și plantele pe care le consumăm în mod regulat influențează felul în care funcționează sistemul imunitar.

Un organism încărcat de toxine – printr-o dietă săracă în nutrienți, prin fumat, consum excesiv de alcool și eliminări neregulate din colon (constipație) – va întâmpina mai multe episoade de îmbolnăvire pe an, în special la schimbarea de vreme cald-rece. Răcelile și virozele frecvente, precum și contactarea de viruși din seria HPV sau de paraziți denotă un răspuns imunitar slab în raport cu agenții patogeni din mediu.

În aceste cazuri, adoptarea unui stil alimentar și de viață mai sănătos, cu hrană de calitate, odihnă suficientă și suplimentare cu ceaiuri sau extracte din plante, stimulează organismul să înceapă să-și facă treptat singur curățenie (să scape de toxine) și să-și îmbunătățească activitatea organelor și a sistemelor, în principal a celui imunitar.

Iată câteva metode de a crește imunitatea într-un regim de viață menținut minimum 21 de zile:

• scaunul zilnic este esențial pentru sănătate; dacă nu îl ai în mod regulat, consumă seara o cană de ceai de crușin, care îți asigură un tranzit intestinal blând și sănătos.

• dimineața, înainte de spălatul dinților, plimbă în gură minimum trei minute o linguriță de ulei de cocos virgin și apoi scuipă. Acest ritual ajută la eliminarea toxinelor de la nivelul buco-faringial.

• înainte de micul dejun, bea un pahar de apă plată în care ai stors un sfert de lămâie și ai adăugat câteva feliuțe de ghimbir. Acest lichid stimulează ficatul, ajută rinichii și resetează funcțiile acestora.

• introdu frunze verzi și legume crude (sau la aburi) la fiecare masă, alături de ouă, brânză sau carne, pentru doza necesară de vitamine și minerale, dar și un gust mai bun.

• suplimentele apicole (propolis, lăptișor de matcă etc.), ceaiurile medicinale sau capsulele cu extract de echinacea sunt excelente pentru prevenirea gripei sau a răcelii.

• când simți durere de dinți, gât sau congestie în nas, fă o gargară cu trei picături de ulei esențial de cimbru sau oregano, diluate într-o linguriță de ulei de măsline; acționează ca un antibiotic natural.

Articolul următor