Energie în cantitate concentrată

Reading Time: 2 minutes

Cum te întremezi rapid atunci când nu ești în cea mai bună formă.

Energy shot: o cantitate redusă de băutură (variază între cinci și zece înghițituri) compusă din ingrediente menite să „trezească” simțurile și să semnaleze creierului și celulelor să producă mai multă energie.

Vorbim de același principiu prin care italienii au inventat espresso-ul, doar că pe bază de cafeină, iar orientalii ceaiul, pe bază de teină. Pe măsură ce oamenii au devenit însă mai conștienți că anumite stimulente (din cafea și băuturi energizante) pe care se bazau pentru a putea rămâne treji și concentrați au și efecte secundare neplăcute – anxietate, dureri de cap sau de stomac, nervozitate – a apărut nevoia desubstitute mai sănătoase.

Așadar, dozele mici de energizante pe care le găsim astăzi pe raftul magazinelor sau pe care începem să ni le preparăm singuri acasă servesc aceluiași scop – revigorare fizică și psihică – dar o fac, în mod ideal, printr-o serie de ingrediente naturale, fără adaosuri chimice sau de zahăr (care perturbă glicemia și greutatea corporală).

Recomandăm așadar noile shoturi de energie care vin în varianta crudă și proaspătă – nealterată prin foc sau pasteurizare – astfel încăt cel care le consumă beneficiază de toate calitățile și beneficiile din ingredientele aflate în băutură. Astfel de exemple sunt produsele din fructe proaspete – citrice de obicei – cu diverse condimente adăugate – ghimbir, turmeric, piper negru, din care rezultă un lichid extrem de concentrat, ce te ajută să te resetezi.

Un alt exemplu sunt shot-urile verzi, iarba de grâu și aloe vera fiind două ingrediente preferate printre cei care au nevoie de o doză de energie fără să compromită la capitolul sănătate. Iar dacă sursa ta de aprovizionare este sala de sport sau internetul, e bine să verifici eticheta produsului energizant și să eviți taurina și zahărul/ aspartamul/zaharina pe cât posibil.