Cum te ajută uleiurile esențiale

Reading Time: 2 minutes

Află cum îți pot fi de folos aceste minuni naturale, mai ales acum, în contextul în care avem nevoie, mai mult ca oricând, de o imunitate de fier și o stare psihică bună.

Cimbrul face curățenie!

Știai că uleiul esențial de cimbru dezinfectează și ajută sistemul respirator în același timp? Extractul de cimbru are proprietăți antimicrobiene. Mai ales în sezonul rece, administrează câte una-două picături în fiecare zi, pentru a sprijini sănătatea sistemului tău imunitar. Poți pune în mâncare (cărnuri, salate), în ceai sau apă ori în capsule vegetale.

Uleiul esențial de lămâie

Acesta este obținut din coaja lămâiei, nu din pulpa fructului și deși pare greu de crezut este alcalinizant, deci este excelent pentru a combate hiperaciditatea din stomac. Iată câteva din proprietățile sale terapeutice: este tonic pentru sistemul nervos, este bactericid și protejează împotriva infecțiilor, are proprietăți de stimulare a imunității, este antiseptic și fungicid, ajută la concentrare, are proprietăți revigorante. Poate fi administrat intern, topic (dar diluat cu ulei-purtător) și inhalat (cu ajutorul unui difuzor).

Oregano, excelent antiviral

Știai că uleiul esențial de oregano are proprietăți antivirale și asigură protecție împotria infecțiilor virale? Administrarea sa regulată (fie intern, fie topic, în combinație cu ulei purtător (de măsline, struguri, migdale) întărește imunitatea, stimulează producția și funcționarea celulelor albe din sânge, principala linie de apărare a organismului. De asemenea, are proprietăți antibacteriene, antifungice, antioxidante, antialergice și antiinflamatoare.

Lavandă, pentru o stare de bine!

În Antichitate, atât egiptenii, cât și romanii foloseau uleiul esențial de lavandă la îmbăiere, relaxare, dar și ca parfum. Are proprietăți relaxante, atât asupra minții, cât și asupra corpului, eliberând tensiunile musculare. Este util și contra migrenelor.Poate fi folosit în aromaterapie (dar și topic, la masaj, în combinație cu un ulei purtător. Câteva picături puse pe pernă seara, înainte de culcare, ajută la un somn liniștit.