Beneficiile mersului pe jos

Reading Time: 2 minutes

Mersul pe jos este terapie curată, atât pentru psihic, cât și pentru fizic, este gratis, este la îndemâna oricui și este cea mai simplă modalitate de a deveni mai activ, mai sănătos și mai în formă.

Mersul pe jos este de cele mai multe ori desconsiderat și nu este considerat a fi o formă de exercițiu fizic, însă dar este practicat regulat și în ritm alert te poate ajuta să-ți dezvolți rezistența, să arzi excesul de calorii și să ai o inimă mai sănătoasă.

Și nici măcar nu este nevoie să mergi ore întregi, perseverența este cheia. O plimbare rapidă de zece minute în fiecare zi are multiple beneficii pentru sănătate!

Știai că mersul alert arde la fel de multe calorii ca joggingul? În plus, nu pui atât de multă presiune pe articulații. Dimpotrivă, poți ajuta articulațiile, mai ales pe cele ale genunchilor și șoldurilor. Pentru că ajută la lubrifierea și întărirea mușchilor care susține acele articulații.

Mersul pe jos atunci când te simți obosit poate să-ți aducă mai multă energie decât o cană cu cafea! Acest lucru este posibil pentru că deplasarea pe jos mărește fluxul de oxigen în corp. De asemenea, poate crește și nivelul de cortizon, epinefrină și norepinefrină, hormoni ce ajută la creșterea nivelurilor de energie. Plimbarea în ritm alert îți poate îmbunătăți sănătatea mentală, reducând anxietatea, depresia și stările negative. Poate ajuta și la creșterea stimei de sine și poate reduce simtomele de izolare socială.

Important de știut înainte de a pleca la plimbare!

Ai nevoie de o pereche de pantofi sport confortabili ce oferă un suport adecvat tălpii și nu-ți provoacă bătături. Dacă te hotărăști să mergi pe jos la serviciu, poți purta hainele obișnuite de birou și o pereche de încălțări comode și schimbi pantofii când ajungi la birou. Iarna, când asfaltul este înghețat sau acoperit de zăpadă, poți merge la plimbare în ritm alert, dar echipat cu o pereche de încălțări cu talpă care să prezinte striații, să nu alunece.

PONT!

Pentru a nu aluneca pe gheață în timpul iernii, există diverse dispozitive antiderapante pe care le poți monta pe încălțăminte.