Decorațiuni de Crăciun în familie

Reading Time: 2 minutes

Ce poate fi mai frumos decât ascultați colinde și meșteriți împreună decorațiuni pentru Crăciun? Iată câteva idei simple și ingenioase, tocmai bune de meșteșugit împreună.

Advent calendar

Ai nevoie de: 24 pliculețe, 24 cârlige de rufe, funde, nasturi, culori, mini decorațiuni, bomboane, bilețele cu mesaje pozitive, sfoară. O idee simpatică de a oferi o surpriză-cadou în fiecare zi de decembrie până la Crăciun. Găsește un perete liber în casă, ideal în apropierea locului unde vei pune bradul. Agață sfoara de la un capăt la altul și apoi prinde cu cârlige pliculețele pe care le-ai numerotat de la 1 la 24, le-ai decorat și colorat în prealabil. Pune în fiecare plic câte o mini-surpriză – o bomboană, un bilet cu un mesaj drăguț, o mini decorațiune.

Portocale luminate și parfumate

Ai nevoie de: câteva portocale, cuișoare, lumânări-pastilă, crenguțe de brad, o tăviță de lemn sau metal. Ce trebuie să faci este să pui o lumânărică pe portocală, să desenezi conturul, apoi să tai și să scobești portocala pentru a pune pastila în ea. Înfige cuișoare în portocală, fie unele lângă altele, fie din loc în loc, fie poți face un model (inimioare, brăduți etc.). Așază portocalele pe o tăviță și pune crenguțe de brad printre ele.

Potpuriu cu arome de Crăciun

Ai nevoie de: borcănașe, crenguțe și conuri de brad uscate, batoane de scorțișoară, felii uscate de portocale, uleiuri esențiale (pin, brad, eucalipt, scorțișoară, portocală etc.), o lumânare-pastilă, fundă sau sfoară. Așază în fiecare borcan conurile, scorțișoara, feliile de portocale (stropite cu uleiuri esențiale). Pune capacul și leagă borcanul cu sfoară sau fundă decorativă.