Ai un copil răcit? Dar tu cum te protejezi?

Reading Time: < 1 minute

Atunci când există copii mai mici, care merg într-o comunitate (fie ea grădiniță sau școală), frecvența infecțiilor respiratorii este mai mare și riscul ca și părinții să ia boala este ridicat. Cum faceți, totuși, să nu vă îmbolnăviți și voi?  În primul rând, poți reduce riscurile făcând în fiecare an vaccinul antigripal.

Menține pe tot parcursul anului o imunitate puternică, pentru a ține virușii la distanță. Imunitate puternică înseamnă o grijă sporită la alimentație (consumă alimente bogate în vitamine și minerale, nu în calorii goale), fă cât mai multă mișcare și nu lăsa stresul să te doboare), odihnește-te suficient și rezervă-ți zilnic timp pentru relaxare.

Oricât îți e de greu, nu îți pupa copilul și încearcă să porți o mască sterilă. Spală-te des pe mâini și dezinfectează obiectele comune: clanțe, tacâmuri, obiecte de uz casnic. Ai grijă ca fiecare să folosească prosoapele proprii.

Poți face, preventiv, o cură de vitamina C (cel mult 2000 ml/zi) și zinc tablete (de maximul patru ori pe zi, timp de o săptămână).

Aerisește des încăperile și pune uleiuri esențiale de eucalipt și mentă în lămpile de aromaterapie. Au efect antiseptic și decongestionează căile respiratorii.

Un remediu excelent care ține răceala departe este să bei zilnic din două în două ore (maxim două săptămâni) 20 picături de tinctură de echinacea dizolvată într-un pahar cu apă.