Pictura pe numere

Reading Time: 2 minutes

Dacă ești în căutarea unui hobby care să te relaxeze și să-ți aducă și alte beneficii pentru starea ta de bine, este momentul să faci cunoștință cu pictura pe numere.

Rcunosc, prima întâlnire cu această formă de pictura a fost prin intermediul fiului meu… Cred că era la grădiniță când a realizat prima lui pictură pe numere. Mi s-a părut o idee foarte bună și excelent de pus în practică și pentru adulți, evident, având o complexitate mai mare.

A doua întâlnire, de data aceasta mai personală, a fost prin intermediul unei prietene care mi-a făcut cadou un set de pictură pe numere cu ocazia zilei mele de naștere.

Pictura primită este expusă ca o capodoperă în biroul meu, a fost prima mea meditație „altfel”. Pentru câteva ore mintea mea a fost concentrată doar asupra activității de a picta. Ce altceva am simți în timp ce pictam? Toată atenția și concentrarea erau acolo. N-am știut că sunt capabilă de atâta atenție la detalii.

Culorile picturii  m-au relaxat și m-au dus într-o zonă de liniște și bine. Chiar dacă nu am talent la desen, am simțit că pot termina și eu un tablou de pictat. Pictura pe numere chiar este o formă de relaxare prin artă și se adresează și celor care nu au înclinații artistice. Tehnica nu este complicată și constă în colorarea unor suprafețe numerotate cu vopselele asociate acestora.

De obicei, picturile pe numere se realizează pe un suport gen șevalet, însă există și pe suport de lemn și chiar pe sticlă.

Iată câteva site-uri de unde-ți poți comanda picturi pe numere: picturipenumere.ro; criando.ro; rofiart.ro; colorit.ro.