Mărțișoare Hand-Made

Reading Time: 2 minutes

Ce poate fi mai frumos decât să oferi un mărțișor în care ai pus toată dragostea? Învață să faci singur cele mai inedite mărțișoare pe care să le oferi cu drag!

Răvașe cu poezii

De ce ai nevoie și cum le realizezi: printează sau scrie de mână o poezie care ți-e dragă și care exprimă dragostea și recunoștința pentru femeia căreia i-o dăruiești. Încearcă să personalizezi cât poți de mult poezia (pentru mama, pentru sora, pentru prietena ta). Apoi răsucește hârtia într-un sul și leagă-l cu un șnur de mărțișor. Poți prinde și o floare uscată sau o crenguță de decor.

Inimioare cusute cu iubire

De ce ai nevoie: bucăți de material, ideal ar fi fetru sau pâslă, în culorile sezonului (roșu, alb), puțină vată, ac gros, ață roșie și albă.

Cum le realizezi: pe o foaie desenează inimi în dimensiunile dorite. Dacă nu te pricepi la desen, printează un model de pe internet. Decupează modelul și aplică-l deasupra a două bucăți de material. Decupează materialul. Pune vată între bucățile de material, apoi coase-le pe margini și vei obține o inimioară frumoasă. Poți aplica un șnur de mărțișor pe ea sau poți coase un ac de siguranță în spatele inimioarei astfel încât să poată fi purtată ca o broșă.

Bomboane în borcane

De ce ai nevoie: borcănașe mici cu capac, bomboane colorate, șnur alb și roșu, flori uscate.

Cum le realizezi: drajeurile colorate se pun în borcane, se pune capacul și apoi se leagă cu șnur de mărțișor. Se pot orna borcanele după plac. Poți pune în borcan și un mesaj „surpriză”. Desigur, poți face și varianta „sănătoasă” a mărțișoarelor și poți înlocui bomboanele cu fructe și nuci.

Articolul precedent

Articolul următor