Îngrijirea pielii în condiții speciale

Îngrijirea pielii în condiții speciale

Reading Time: 2 minutes

Ce pregătiri de iarnă ne facem pe raftul de cosmetice.

Unele femei au o piele sensibilă tot timpul anului – și de aceea folosesc creme și loțiuni speciale –, însă temperaturile care scad spre 0 grade în această perioadă ne silesc pe noi toate să facem mici schimbări în rutina cotidiană de îngrijire. Asta pentru că simptomele de rozacee – roșeața care nu dispare de pe suprafața epidermei – și capilarele fine, care devin vizibile mai ales în zona nasului și a obrajilor, sunt efecte neplăcute declanșate de frigul de afară.

De altfel, trecerea bruscă de la cald (din interior) la frig (la exterior) este una dintre cauzele acestui tip de problemă ce apare iarna, chiar dacă ai ten normal și sănătos în restul anului. Ca și în cazul afecțiunilor cronice de acest gen, cele de sezon se pot și ele trata sau ameliora cu ajutorul dermatocosmeticelor.

Precum le spune și numele, acestea sunt creme care hidratează și hrănesc pielea în felul clasic, dar se adresează în special tenurilor afectate fie de uscăciune severă, fie de o dermatită sau de o eczemă. Pentru că de obicei au în compoziție apă termală și o listă selecționată de ingrediente curate, cu uz medicinal, acestea sunt cel mai indicat a fi folosite atunci când apare o problemă dermatologică la nivelul tenului sau al corpului.

La ora actuală, în farmacii găsești o serie de mărci diferite de dermatocosmetice, cu întrebuințări țintite pentru față și trup. Iar dacă afecțiunea este pasageră și provocată de condițiile de vreme – ninsoare, frig, ploaie rece – poți fi sigură că aceste creme sunt remediul potrivit.

Articolul precedent

Articolul următor