yoga

YOGA CALMEAZĂ DURERILE DE SPATE

🕑 Timp de lectură: 2 minute

Îți garantez că dacă vei practica aceste posture simple de yoga spatele tău va fi eliberat de tensiuni. Namaste!

Dincolo de practica yoga pe salteluță este foarte important să fii conștient de propria postură în activitățile zilnice. Mai multă prezență îți va aduce și mai multă conștiență asupra felului în care îți menții postura. Ori de câte ori îți amintești, încearcă să tragi de umeri spre spate și să tragi și buricul spre coloană, astfel coloana vertebrală să-și mențină verticalitatea. Menține capul drept, ca și când ai purta o coroană pe creștet și nu vrei să îți cadă (astfel nu vei pune presiune pe zona cervicală).

  • Întinde-te pe spate și adu câte un genunchi sau ambii la piept. Tot din poziția stat pe spate, imaginează-ți că desenezi cerculețe cu genunchii pe tavan. Rotește genunchii spre partea dreaptă, apoi spre partea stângă, simțind ca un masaj blând în zona lombară.
  • Poți face poziția sfinxului. Așază-te pe burtă și sprijină- te pe antebrațe (articulațiile coatelor să fi e în linie cu umerii), capul menține-l în prelungirea coloanei. Dacă simți presiune în zona lombară, desfă mai mult picioarele și încordează și fesierii.
  • O poziție excelentă pentru a întinde spatele este poziția copilului extinsă. Desfă genunchii mai mult de linia șoldurilor, atinge degetele mari de la picioare și coboară șezutul pe călcâie. Apoi întinde brațele și coboară trunchiul în față, lăsând fruntea pe saltea. Menține poziția un minut.
  • Pentru flexibilitatea coloanei sunt foarte bune pozițiile ce implică răsucirea. Așază-te pe saltea, pe spate, mâinile întinse în lateral, în linie cu umerii. Adu genunchii la piept și lasă-i să coboare spre partea dreaptă în timp ce capul se întoarce spre stânga. Stai un minut apoi schimbă partea.

DELIA ROBESCU | INSTRUCTOR HATHA YOGA

Articolul precedent

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com