Cum scăpăm de răceală?

Reading Time: 2 minutes

Răcelile își fac de cap în sezonul rece, așa că probabilitatea de-a te îmbolnăvi este destul de mare, de aceea este bine să ai în casă câteva remedii naturiste pentru a ameliora simptomele răcelii.

Te-ai trezit cu o durere în gât? Apoi au apărut tusea, strănutul și nasul înfundat sau plin cu mucozități? Te doare tot corpul și nivelul de energie este minim? E clar, te-ai „căpătuit” cu o răceală. Poți s-o inviți să plece și chiar să te asculte dacă o tratezi cu remedii naturale care pot face minuni pentru imunitate. Iată câteva dintre ele:

Ceai cu ghimbir

Consumul de lichide calde, cum ar fi ceaiurile din plante sau apa cu miere și lămâie, poate ajuta la hidratare și la ameliorarea durerii de gât. Consumul multor lichide subțiază mucusul, previne durerile de cap și oboseala pe care le provoacă deshidratarea. Ceaiul cu ghimbir are proprietăți antiinflamatorii și poate ajuta la ameliorarea congestiei nazale și a durerii de gât.

Miere

Mierea are proprietăți antibacteriene, iar lămâia este bogată în vitamina C. Amestecul de miere și lămâie adăugat într-un ceai cald poate ajuta la ameliorare durerii de gât și la stimularea sistemului imunitar. Dacă nu-ți place lămâia, poți încerca doar cu o lingură de miere, care nu doar că mângâie gâtul și gâdilă papilele gustative, dar poate calma tusea.

Suplimente

Suplimentele de zinc și vitamina C pot fi luate pentru a sprijini sistemul imunitar. Suplimentele cu echinacea pot ajuta la reducerea gravității și duratei răcelii. Este important să nu depășești doza recomandată și să te consulte cu un medic înainte de-a recurge la aceste suplimente.

Apă sărată

Gargara cu apă călduță și sare este o modalitate bună de a calma un gât inflamat și de-a ameliora durerea de gât. Apa sărată slăbește mucusul. Se amestecă un sfert până la o jumătate de linguriță de sare într-o cană de apă caldă până se dizolvă și se face gargară de câteva ori pe zi.

Ulei esențial

Inhalarea vaporilor de uleiuri esențiale precum eucaliptul, menta sau arborele de ceai poate ajuta la deschiderea căilor respiratorii și la ameliorarea congestiei nazale.

Supă de pui

Clasica supă de pui aburindă te poate face să te simțiți mai bine. Cercetările arată că supa de pui poate calma inflamația din corp, poate desfunda nasul și poate alina durerile de cap. Nu în ultimul rând, acest lichid magic este o masă consistentă care are suficiente calorii pentru a-ți da energia necesară corpului.

Articolul precedent

Articolul următor