Ten de primăvară

Reading Time: 2 minutes

Îmbrățișează obiceiuri bune de îngrijire pentru a avea un chip strălucitor și radiant în noul sezon!

Frigul de peste iarnă își cere drepturile în schimbarea rutinei cotidiene – avem nevoie de creme și măști onctuoase, care să așeze un strat protector între piele și aerul tăios care ne biciuie obrajii. Odată cu vremea mai blândă de primăvară, este însă momentul să recurgem la produse cu texturi lejere – pentru a nu încărca inutil porii – dar perfect adaptate la condițiile meteo. Iată recomandările noastre pentru revitalizarea și împrospătarea tenului după iarnă:

Pasul 1: îndepărtarea celulelor îmbătrânite sau lipsite de viață

Corpul își face periodic curățări și reînnoiri – fiecare celulă moare și se auto regenerează într- un ritm ciclic – însă putem să dăm o mână de ajutor și să accelerăm procesul printr-o exfoliere cosmetică la nivelul tenului. Produsele cele mai puternice sunt cele pe bază de acizi AHA (acizi glicolic și lactic) sau BHA (acid salicilic) – ce au un pH cu valori între 3 și 5, eficiente în dizolvarea rugozităților, netezirea neregularităților, hidratare și ameliorarea ridurilor fine. Datorită faptului că acțiunea lor chimică a fost îmblânzită pentru uzul acasă în siguranță, exfolianții de tip AHA și BHA sunt mai nou disponibili la raionul cosmetic din farmacii și magazine specializate. Dacă însă preferi o exfoliere clasică mecanică, recomandăm texturi abrazive pe bază de sare/ bicarbonat de sodiu, tărâțe sau sâmburi măcinați, care se pot masa ușor pe piele și se pot clăti cu ajutorul unui burete natural pentru față.

Pasul 2: hrănire și hidratare, la pachet cu protecție UV

Pentru că nivelul ultravioletelor crește proporțional cu gradele din termometru și cu soarele de pe cer, cea mai potrivită îngrijire se face cu creme de zi ce includ factor de protecție solar.

Alege-ți, așadar, o formulă de hidratare cotidiană cu FPS cuprins între 10-20, sau, în cazul în care crema preferată nu-l conține, mergi pe produse de machiaj (fond de ten, BB sau CC Cream etc.) care îl au trecut pe etichetă, astfel ca fața să fie radioasă și protejată în sezonul cald.