Rețete delicioase cu super alimente

Reading Time: 2 minutes

Superalimentele sunt cereale, fructe, semințe, legume foarte bogate în nutrienți: vitamine, minerale, antioxidanți, aminocizi. Îți oferim câteva idei de rețete cu aceste alimente-minune. Încearcă să le integrezi în dieta ta zilnică și vei vedea rezultatele!

Turmeric latte

Turmericul (curcuma) este unul dintre cei mai puternici antioxidanți și antiinflamatori naturali ce aduce un boost de energie.

Ingrediente:

350 ml lapte de migdale (sau alt lapte vegetal, la alegere)

¼ linguriță pudră de turmeric

¼ linguriță scorțișoară pudră

¼ linguriță ghimbir pudră

½ linguriță extract de vanilie

1 linguriță sirop de arțar

puțin piper negru

Mod de preparare:

Pune toate ingredientele într-un ibric și amestecă-le la foc mic. Odată încălzit, toarnă în cești de cafea și ornează cu scorțișoară pudră.

Budincă de chia cu nuci și fructe de pădure

Chia este o sursă importantă de proteine, vitamine, minerale și fibre.

Ingrediente:

2 linguri de semințe de chia

1 cană de lapte vegetal (migdale orez, cocos)

un praf de scorțișoară

1 linguriță de miere

10 nuci decojite

¼ cană fructe de pădure

Mod de preparare:

Semințele de chia se amestecă cu laptele, scorțișoara, mierea și se lasă peste noapte la frigider. Înainte de servire se mai amestecă puțin și se mai adaugă lapte dacă este prea solidă. Se ornează cu fructe de pădure și nuci.

Desert cu semințe de cânepă

Semințele de cânepă sunt bogate în proteine, acizi grași omega-3 și omega-6, minerale, antioxidanți.

Ingrediente:

1 ceașcă de semințe de

cânepă puse la hidratat în apă

1 banană

1 linguriță pudră de cacao sau

de roșcove

praf de scorțișoară

Mod de preparare:

Semințele se pun la hidratat în apă. După ce și-au dublat volumul, se amestecă cu banana zdrobită cu furculița, praful de scorțișoară și praful de cacao sau de roșcove. Opțional se mai poate adăuga o linguriță de miere. Se dă la frigider circa 30 de minute, apoi se servește.

Înghețată de afine proaspete

Afinele conțin valori mari de antioxidanți și vitamine importante precum vitamina C și vitamina K.

Ingrediente:

250 g afine proaspete

450 ml iaurt grecesc 10% grăsime

1 banană coaptă

1 lingură de miere

Mod de preparare:

Afinele, banana și mierea se pun în blender și se mixează. Se toarnă apoi conținutul peste iaurtul grecesc și se amestecă bine, până ce toate ingredientele sunt omogenizate. Se pune înghețata în forme și se dă la congelator pentru minimum două ore.