Poți avea pe masa de Paște bucate delicioase care să-ți aducă mai multă energie și sănătate, ție și familiei. Iată câteva rețete care să te inspire:
Ciorbă de verdeţuri
Ingrediente:
1 legătură de ștevie
200 g spanac proaspăt
4-5 foi de ceapă verde
1 legătură de leuștean
1 lingură de smântână
zeamă de lămâie, după gust
1 ceașcă de orez
1 lingură de ulei
de măsline
Mod de preparare: Legumele se spală, se toacă și se pun la fiert. După ce au fiert, se adaugă orezul și se lasă să mai fiarbă circa 30-40 de minute. Se adaugă zeama de lămâie și smântâna, apoi uleiul de măsline. Se ia de pe foc și înainte de servire se presară puțin leuștean tocat.
ȘTIAI CĂ… loboda este o plantă benefică pentru organism? Ajută la detoxifierea sângelui, este bogată în vitamina C și vitamina K și în fier, important pentru combaterea anemiei.
Salată de spanac cu nuci, măsline și brînză de capră
Ingrediente:
2 mâini de spanac, spălat și scurs de apă
50 g brînză de capră, taiată cubulețe
½ ceașcă de nuci românești
½ ceașcă de măsline Kalamata
½ avocado tăiat cuburi
Dressing: 2 linguri ulei de măsline extra-virgin, un vârf de linguriță chimion pudră, sare și piper după gust. Se amestecă bine într-un borcănel.
Mod de preparare: Se combină toate ingredientele într-un bol, apoi se adaugă dressingul și se servește cu poftă.
ȘTIAI CĂ…spanacul conține acid folic, care ajută corpul să producă celule noi, antioxidanți și fibre? El mai conține și o cantitate importantă de vitamina C.
Drob de pui cu ciuperci
Ingrediente:
1250 g piept de pui fiert
100 g ficăței de pui fierți
2 legături de ceapă verde
1 legătură de pătrunjel
1 legătură de mărar
500 g ciuperci
5 ouă
4 linguri de ulei
sare, piper, cimbru
Mod de preparare: Se toacă ceapa, carnea și ficățeii de pui, iar ciupercile se taie cubulețe. Se încinge uleiul și se călește ceapa, apoi se adaugă carnea și ficățeii de pui și ciupercile și se lasă să se călească până ce scade zeama de la ciuperci. Se adaugă pătrunjelul și mărarul tocat, condimentele, se ia cratița de pe foc și se adaugă și ouăle. Se toarnă apoi conținutul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se pune la cuptor (în prealabil încălzit) circa 35-40 minute. Se servește ca aperitiv cu ceapă verde, ouă fierte și muștar. Poftă mare!
ȘTIAI CĂ… ciupercile sunt bogate în antioxidanți, vitamine și minerale, precum vitamina B, vitamina d, seleniu și cupru, care pot ajuta la întărirea sistemului imunitar și la protejarea organismului împotriva infecțiilor și a bolilor?

Bile dulci, de “energie”
Ingrediente:
15 curmale fără sâmburi
½ ceașcă de alune de pădure
½ cană de fulgi de cocos
½ ceașcă de migdale
3-4 linguri de unt de arahide
3-4 linguri de apă
Mod de preparare:
Toate ingredientele se pun la robotul de bucătărie și se amestecă bine până se obține un aluat maleabil din care se formează bile. La final, bilele se dau prin fulgi de cocos sau cacao. Se țin puțin la frigider să se întărească și se servesc cu poftă.
ȘTIAI CĂ…alunele de pădure te ajută să-ți menții pielea tânără și sănătoasă? Aceasta datorită faptului că sunt bogate în vitamina E precum și alți antioxidanți care protejează pielea de efectele adverse ale îmbătrânirii.