Meniu de sărbătoare, sănătos și delicios

Reading Time: 2 minutes

Surprinde-i pe cei dragi cu o masă festivă plină de ingrediente savuroase și benefice pentru sănătate. Adio, mese bogate în colesterol, bine ai venit, un stil de viață echilibrat!

Fritata în formă de brioșe

Ingrediente:

6 ouă,

1 ardei gras tocat mărunt,

2 cepe verzi,

1 legătură de pătrunjel tocat

1 legătură de mărar tocat

1 ceașcă de brânză mărunțită,

2 linguri ulei de măsline,

1 linguriță ierburi uscate (oregano, cimbru),

sare și piper după gust.

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 180˚C. Într-o tigaie non-aderentă se sotează ceapa tăiată mărunt și ardeiul gras tăiat cubulețe. Într-un bol se amestecă ouăle cu brânza, se adaugă ierburile (pătrunjelul, mărarul, condimentele), apoi ceapa și ardeiul. Se toarnă conținutul în formele de brioșe (trei sferturi) și se dau la cuptor pentru circa 30 minute. Se verifică compoziția cu o scobitoare, dacă iese curată, brioșele sunt gata.

Salata din fâșii de morcovi

Ingrediente:

4 morcovi medii

2 tije de țelină

1 legătură de ceapă verde

4 linguri ulei de măsline

2 linguri zeamă de limetă

1 lingură de miere

un praf ardei chilli

2 linguri mentă tocată

50 g alune prăjite și sărate

sare și piper după gust.

Mod de preparare:

Morcovii, țelina și ceapa verde se taie fâșii foarte subțiri și se pune într-un bol cu apă și cuburi de gheață circa 15-20 de minute. Într-un bol separat se amestecă uleiul, zeama de limetă, mierea, praful de chilli și menta. Se scurg bine legumele și se amestecă într-o salatieră cu sosul, alunele, sarea și piperul și se servește salata cu friptură.

Frigărui de pui cu legume și usturoi

Ingrediente:

2 bucăți de piept de pui tăiat cubulețe

1 ceapă medie tocată mărunt

2 ardei grași tăiați cubulețe

1 dovlecel mic tăiat cubulețe

1 căpățână de usturoi

zeama de la o lămâie

1 ceașcă ulei de măsline

sare, piper.

Mod de preparare:

Pregătește sosul marinat amestecând usturoiul, jumătate din zeama de lămâie și jumătate din uleiul de măsline. Adaugă încet sucul de lămâie rămas și restul de ulei, sarea și piperul. Adaugă bucățile de pui și de legume în marinadă și amestecă. Lasă-le la frigider o oră. Separat, prepară un mujdei cu usturoi tocat, ulei, sare și puțină zeamă de lămâie. Pune-l deoparte. Încinge cuptorul/grill-ul. Aranjează bucățile de pui și legumele marinate pe frigărui, alternând. Pune frigăruile pe grătar și gătește-le la foc mare până când sunt rumenite pe toate părțile (circa zece minute). Servește-le cu mujdei și garnitură.

Pancakes cu iaurt și făină de migdale

Ingrediente:

1 ou,

1 ceașcă făină de migdale

1 banană coaptă

½ linguriță praf de copt

½ linguriță bicarbonat de sodiu

un praf de sare

½ linguriță scorțișoară

2 cești iaurt gras

unt

fructe de pădure

miere.

Mod de preparare:

Strivește banana cu o furculiță și combin-o cu restul ingredientelor: făina, oul, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, sarea, scorțișoara. Adaugă iaurtul pînă obții un aluat de consistența unei smântâni. Încinge o tigaie non-aderentă și topește un vîrf de cuțit de unt. Toarnă două-trei linguri din compoziția de clătite și coace 2-3 minute pe fiecare parte. Îți dai seama că trebuie să întorci clătita cînd apar bule de aer și găuri pe suprafața ei. Servește-le apoi cu iaurt gras, fructe de pădure și miere pe deasupra.

Articolul precedent

Articolul următor