MEDICINA AYURVEDICÄ‚

MEDICINA AYURVEDICĂ

Reading Time: 2 minutes

Medicina ayurvedică este una dintre cele mai vechi tipuri de terapie holistică, ce include un set de practici care vizează sănătatea întregului organism.

Așadar, medicina ayurvedică este practicată de peste 3000 de ani și aparține, în cea mai mare parte, culturii indiene.

Tratamentul ayurvedic combină elemente (derivate în principal din plante, dar poate include și animale, metal și minerale), dietă, exerciții fizice și stil de viață. Prin urmare, scopul său este promovarea îmbunătățirii sănătății și stării de bine, și nu neapărat lupta împotriva bolilor. Cu toate acestea, multe terapii ayurvedice sunt folosite în scopul ameliorării simptomelor asociate cu diverse afecțiuni.

De asemenea, în anumite țări medicina ayurvedică este acceptată ca o formă de medicină alternativă și complementară. Practicanții medicinei ayurvedice cred în teoria conform căreia dacă trupul, mintea și sufletul se află în armonie cu universul, acest lucru se va reflecta și în starea de sănătate, iar când acest echilibru este perturbat apare riscul de îmbolnăvire.

Medicina ayurvedică crede în principiul potrivit căruia factorii perturbatori sunt afecțiunile sau defectele genetice sau din naștere, accidentele, loviturile, leziunile, schimbările de climă și de sezon, etapele de vârstă, evenimentele marcante din viață, schimbarea obiceiurilor și modificarile de la nivel emoțional.

MEDICINA AYURVEDICĂ

Recomandări importante

Deși medicina ayurvedică și componentele sale au fost descrise în multe articole științifice, doar un număr mic de studii clinice care utilizează aceste abordări au fost publicate în revistele medicale. Ceea ce i se reproșează acestui tip de medicină este faptul că unele preparate ayurvedice includ metale, plumb, mercur, arsenic, minerale sau pietre prețioase, care sunt toxice și le face să fie potențial dăunătoare.

În aceste condiții, cei care sunt de partea științei rămân rezervați și fac unele recomandări:

  • Nu utiliza medicina ayurvedică pentru a amâna sau înlocui consultația la medic – Dacă ai probleme de sănătate discută cu medical înainte de a utiliza produsele ayurvedice;
  • Dacă ai probleme de sănătate discută cu medical înainte de a utiliza produsele ayurvedice;
  • Dacă ești însărcinată sau alăptezi, asigură-te că ai acordul medicului (inclusiv al pediatrului) pentru a folosi produse ayurvedice, deoarece unele dintre ele pot conține ingrediente care ar putea fi dăunătoare sarcinii;
  • Informează-ți medicul cu privire la oricare alte abordări complementare sau integrative de sănătate la care ați apelat. Oferă-i informații corecte și complete asupra ceea ce ai folosit pentru a-ți gestiona afecțiunea.
MEDICINA AYURVEDICĂ
Articolul următor