Kinetoterapia

­čĽĹ Timp de lectur─â: 2 minute

Dureri de umeri ╚Öi ceaf─â? Kinetoterapia ├«╚Ťi vine ├«n ajutor!

Postura corpului este foarte important─â, ├«ns─â, de cele mai multe ori nu d─âm importan╚Ť─â acestui lucru dec├ót ├«n momentul ├«n care apar durerile, date adesea de deform─ârile coloanei vertebrale. Din fericire, at├ót copiii, adolescen╚Ťii, c├ót ╚Öi adul╚Ťii pot beneficia de kinetoterapie pentru a corecta posturile gre╚Öite.

Durerea cervical─â este experimentat─â deopotriv─â de persoanele tinere, c├ót ╚Öi de cele mai ├«n v├órst─â, iar sursa acesteia, nu ├«n pu╚Ťine situa╚Ťii, o reprezint─â spondiloza cervical─â. ÔÇ×Starea de ├«ncordare permanent─â, stresul, anxietatea, depresia, pozi┼úiile monotone, expunerea la aer condi┼úionat sunt c├óteva din cauzele care induc o tensiune muscular─â crescut─â la nivelul cefei ┼či umerilor, determin├ónd a┼ča numitul sindrom miofascial sau reumatism articular, al p─âr╚Ťilor moi. Acesta este incriminat cel mai frecvent ca unic motiv de durere ├«n cazul persoanelor tinere sau, ca sindrom de acompaniament, ├«n cazul celor trecute de 40 ÔÇô 50 de ani, la care motivul principal este spondiloza cervical─âÔÇŁ, a precizat dr. Iulia Belc, medic primar medicin─â fizic─â ╚Öi de reabilitare.

Spondiloza cervical─â este o afec┼úiune comun─â care evolueaz─â odat─â cu ├«naintarea ├«n v├órst─â dezvolt├ónd procese degenerative, de uzur─â cu localizare multipl─â. Kinetoterapia are rolul de a men┼úine tonusul muscular cervical ┼či al centurii scapulo-humerale, suple┼úea articular─â ┼či muscular─â ╚Öi de a cre┼čte rezisten┼úa la efort ┼či capacitatea respiratorie. Elonga╚Ťiile vertebrale, corect aplicate ╚Öi adaptate fiec─ârui pacient, pot ├«mbun─ât─â╚Ťi vasculariza╚Ťia ╚Öi pot diminua fenomenele compresive asupra r─âd─âcinilor nervoase. Terapia manual─â care presupune masajul, mobiliz─ârile ┼či manipul─ârile vertebrale este benefic─â numai dac─â este realizat─â de c─âtre speciali┼čti cu experien┼ú─â, ┼úin├ónd cont de indica┼úiile ┼či mai ales de contraindica┼úiile ei (modific─âri degenerative severe, fracturi-tas─âri ┼či disloca┼úii vertebrale, osteoporoz─â, instabilitate ligamentar─â, infec┼úii, tumori vertebrale ┼či extravertebrale, insuficien┼ú─â circulatorie vertebro-bazilar─â).

Articolul precedent

Articolul urm─âtor

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com