În tradiția din Țara Soarelui Răsare, oamenii folosesc apa ca pe un agent inteligent de vindecare.
Deși ni se recomandă de către specialiști să bem mai multă apă – deoarece celulele și țesuturile noastre funcționează optim doar atunci când sunt bine hidratate –, probabil cei mai mulți dintre noi suntem restanți la acest capitol. De obicei, bem apă doar atunci când ni se face cu adevărat sete – când este prea cald afară, după efort fizic sau după o masă sărată – însă nu prea ne amintim de acest aspect în toiul agitației de peste zi, chiar dacă avem paharul sau sticla la îndemână.
Dar avem o veste bună: ne putem decide să testăm cura japoneză cu apă (care este diferită de postul autohton cu apă și nu presupune lipsa hranei!) și să observăm cum ne simțim fizic atunci când ne asigurăm că aducem, organizat, mai multă apă în viața de zi cu zi. Așadar, în ce constă această practică?
Japonezii consideră că apa simplă și curată poate rezolva o multitudine de simptome și afecțiuni atâta vreme cât aceasta se consumă în mod disciplinat în fiecare dimineață, în următorii pași și condiții:
După ce ne dăm jos din pat dimineața, înainte chiar să ne spălăm pe dinți și pe stomacul gol, se beau trei-patru pahare (aprox. 150ml/fiecare) de apă la temperatura camerei sau ușor încălzită. Apa se bea într-un interval de 45 minute, până la micul dejun. Este important ca lichidul să nu fie rece, deoarece vrem ca ce se află în stomac și intestine de peste noapte să se fludizeze, nu să se solidifice.
La fiecare masă, nu se depășesc 15 minute pentru ingestie, apoi se așteaptă două ore până să se mănânce sau să se bea altceva.
Prin aceste două acțiuni, nativii din Japonia au raportat că au obținut rezultate bune și satisfăcătoare în ce privește:
– constipația (minimum 10 zile de cură);
– tensiunea mărită (30 de zile);
– diabetul de tip 2 (minimum 30 de zile);
-tumorile canceroase (180 zile).
–
Cura poate fi adoptată cu succes de cei care nu simt foame imediat cum se trezesc și au o oră la dispoziție până își încep activitatea zilnică, atâta vreme cât nu au probleme și afecțiuni renale.