Cum ne antrenăm memoria?

Reading Time: 2 minutes

Gimnastica minții îți poate îmbunătăți memoria și te apără de un viitor declin la bătrânețe. Așadar, îți poți antrena capacitatea de memorare la orice vârstă prin exerciții mentale, pentru că nu există limită de vârstă până la care putem învăța lucruri noi.

Pentru a ne folosi la maxim capacitatea creierului și a optimiza ascuțimea minții este bine să ne amintim ceea ce Garry Small, profesor de psihiatrie și științe de comportament, specialist în medicină preventivă și antiîmbătrânire, numea P și C pentru gimnastica minții: prezența, calitatea, curiozitatea și perseverența.

– Prezența – atenția la timpul prezent ne face mai eficienți în orice sarcină mentală.

– Calitatea – atunci când mintea noastră se concentrează asupra calităților, detaliilor și sensurilor noii informații, o reținem mai mult timp și o putem controla la bine. Acest control ne permite să organizăm informația și ne îmbunătățește capacitatea de învățare.

– Curiozitatea – aceasta ne permite să ne extindem orizontul mental. Cititul, descoperirea de locuri și activități noi, învățarea în permanență, ne păstrează spiritul tânăr. -Perseverența – repetarea unor anumite sarcini mentale duce la învățare și creșterea capacității de memorare. Poți lua lecții de dans, de limbi străine, însă dacă nu perseverezi și nu continui, vei uita tot ce ai învățat.

Exerciții pentru îmbunătățirea memoriei

1. Piaptănă-ți părul folosind mâna nedominantă (stânga dacă ești dreptaci, dreapta dacă ești stângaci). Practică acest exercițiu și în următoarele zile și observă cât de ușor devine.

2. Exercițiu pentru creier: spune „fapte” de șase ori. Ce beau vacile?

3. Exercițiu pentru emisfera stângă: câte luni au 28 zile?

4. Exercițiu pentru emisfera stângă: câte cuvinte poți forma din următoarele litere? LIGOBAE

Nicio literă nu poate fi folosită de două ori, iar fiecare cuvânt trebuie să conțină litera „L”.

Rezolvări

2. Vacile beau în general apă. Dacă ai răspuns lapte, atunci probabil ar trebui să te concentrezi mai bine

3. Toate 4. Agil, bal, albe, bleg, ego, gal, gel, glob, gol, lega, alge, egal