Cum călătorești ieftin?

Reading Time: 2 minutes

Iubești călătoriile, dar bugetul tău e limitat? Iată câteva sugestii de călătorii minunate fără să „falimentezi” sau să faci credit la bancă pentru a acoperi costurile.

Nimic nu-ți încarcă mai frumos sufletul decât o vacanță în care să explorezi locuri noi, să faci cunoștință cu oameni și culturi diverse, să descoperi cât de diferiți și totodată cât de asemănători suntem, dincolo de ceea ce ne deosebește ca popoare. Cum faci, însă, să ai parte de toate aceste experiențe fără să cheltuiești o avere? E simplu, te organizezi și faci un plan minuțios de „bătaie”.

Începe documentarea pe cont propriu! Poți cere recomandări de la prieteni sau cunoștințe care au fost deja în destinațiile pe care vrei să le vizitezi. Urmărește grupurile de călătorii de pe facebook sau citește forumuri de vacanțe. Adună cât mai multe informații să îți faci o idee cât mai clară despre ce ai nevoie pentru a ajunge acolo.

Al doilea pas este să cauți bilete de avion. Încearcă să le achiziționezi cu circa trei luni înainte. Fii cât mai flexibil în ceea ce privește datele de plecare și sosire și alege, pe cât posibil, să nu pleci în perioadele foarte aglomerate (Paște, Crăciun etc.). Informează-te care este prețul corect, compară prețurile căutând pe mai multe site-uri. Folosește motoare de căutare specializate, de tipul Momondo, Skyscanner, Vola, Kiwi, Googleflights. Alege zborurile de noapte, chiar dacă este mai incomod să călătorești noaptea, ele sunt sesizabil mai ieftine.

Caută opțiuni de cazare pe booking.com, hotels. com sau airbnb.com. Cere cotații de cazare și de la agențiile de voiaj, s-ar putea să ai surpriza în unele cazuri să găsești cazări mai ieftine decât dacă ai încerca pe cont propriu.