Frigărui cu mozarella și roșii cherry
Ingrediente:
mozzarella biluțe,
roșii cherry,
frunze de busuioc,
bețișoare de frigărui sau chiar scobitori
opțional, măsline fără sâmburi
Mod de preparare:
Cea mai simplă idee de gustare, nu ai nevoie decât să înșiri alternativ pe o frigăruie, câte o bilă de mozzarella, apoi o roșie cherry și o frunză proaspătă de busuioc. Le poți asezona cu sare, puțin piper și un strop de ulei de măsline. Se servesc cu biscuiți crackers sărați sau pâinică prăjită. Opțional, se pot adăuga măsline fără sâmburi.
Lipie integrală cu pui și salată
Ingrediente (2 porții)
2 lipii medii (aprox. 60–70 g fiecare)
250 g piept de pui dezosat și fără piele
2 linguri iaurt grecesc (aprox. 60 g)
1 linguriță muștar (5 g)
1 lingură ulei de măsline (pentru uns tigaia/grătarul)
1 praf sare (după gust)
1 praf piper (după gust)
4–6 frunze de salată verde (aprox. 40 g)
Mod de preparare:
Lipia se rumenește un pic la tigaie. Pieptul de pui se frige la grătar sau la tigaie tip grill, se taie cubulețe mici, se amestecă cu iaurtul, muștarul, sarea și piperul. Pe lipie se așază frunze de salată spălate și uscate în prealabil, se adaugă amestecul cu pui și se rulează. Se împachetează în staniol și se servește cu poftă.
Brioșe cu dovlecel și brânză cheddar
Ingrediente:
1 dovlecel mediu
1 ou
½ ceașcă de lapte
ulei de măsline
200 g făină
1 linguriță praf de copt
½ ceașcă brânză cheddar rasă
sare și piper
Mod de preparare:
Dovlecelul se curăță, se dă pe răzătoarea mică și se scurge de apă. Într-un bol separat se amestecă laptele, uleiul, ouăle, sarea și piperul, apoi se adaugă treptat făina cernută și praful de copt. După ce s-au omogenizat, se adaugă dovlecelul și brânza rasă. Se toarnă compoziția în forme de brioșe și se dă la cuptor să se rumenească pentru 30-35 minute, la 180 grade Celsius. Se pot servi și reci.
Budincă de chia cu iaurt și fructe
Ingrediente:
2 linguri semințe de chia
1 cană de iart grecesc
miere sau sirop de arțar (după gust)
fructe de pădure proaspete
nuci sau semințe
Mod de preparare:
Într-un bol se amestecă semințele de chia cu iaurtul, se adaugă mierea sau siropul de arțar. Se lasă peste noapte în frigider pentru a se îngroșa. Se pune conținutul în borcane, se asezonează cu fructe de pădure, nuci sau alune și se mai adaugă (după gust) miere sau sirop de arțar.

