RESPIRO – un program de susținere a industriei farmaceutice din România

Reading Time: 2 minutes

RESPIRO® este un program important de sustinere a pietei farmaceutice din Romania, care ofera un pachet de servicii specializate farmaciilor, astfel incat pacientii acestora sa beneficieze de solutii personalizate, sfaturi de incredere si servicii complete de sanatate. Lansat in urma cu 16 luni, programul RESPIRO a integrat, pana in acest moment, 700 de farmacii independente, care au fie un singur punct de lucru, fie sunt lanturi regionale. “Numarul mare de farmacii care au ales sa fie partener RESPIRO ne intareste convingerea ca strategia de dezvoltare a programului, bazata pe construirea unei relatii de incredere pe termen lung, este in concordanta cu obiectivele partenerilor nostri. Programul a fost construit in timp, pe baza nevoilor specifice ale clientilor nostri, dar si a expertizei de retail si distributie a Grupului A&D Pharma, fiind coordonat de cei mai competenti specialisti din domeniu si completat cu o platforma online, disponibila pentru toti partenerii activi RESPIRO”, a spus Robert Popescu, CEO A&D Pharma. Odata integrate in program, farmaciile partenere RESPIRO isi pastreaza autonomia si identitatea proprie, beneficiind deopotriva de acces la resurse importante de business, puse la dispozitie de A&D Pharma.

Pe langa avantajele comerciale, farmaciile partenere pot accesa o serie de beneficii integrate, de la optimizarea costurilor operationale, pana la implementarea programelor de instruire a echipelor de farmacisti.

“Printre avantajele acestui parteneriat se numara posibilitatea de a reduce costurile operationale, accesul la discounturi suplimentare si produse de interes pentru pacientii nostri, suport pentru managementul echipei. Toate acestea au contribuit la cresterea profitabilitatii, a satisfactiei echipei, oferindu-le siguranta ca avem posibilitatea sa ne ajutam pacientii”, a spus Farmacist Sef Dragos Marian, Farmacia Zen Pharma, Targu Mures.

“Pentru noi este un plus faptul ca RESPIRO este un program personalizat si ca putem folosi beneficiile in functie de nevoile curente, avand in vedere ca fiecare farmacie este diferita si are propriul ritm”, e de parere Andrei Coman, Farmacia Camelia, Turda.

“Sunt foarte incantata de programul Respiro. Cu ajutorul acestui program reusim sa ne aprovizionam farmacia cu o gama de produse de interes si sa ne intampinam pacientii cu medicamentele de care au nevoie. […] observam deja o crestere a vanzarilor pe segmentul retetelor”, declara Farmacist Sef Andra Florea, Farmacia Robert Com, Medias, Sibiu.

“Am ales Respiro pentru ca este un program mai relaxat, fara constrangeri. Ne bucuram deja de avantajele programului, de reducerea costurilor operationale si suntem incantati de alegerea facuta”, mentioneaza Farmacist Sef Elena Burlec, Farmacia Ana-Pharm, Iasi.

Despre A&D Pharma Cu o prezenta de 23 de ani pe piata locala, Grupul A&D Pharma este cel mai mare si mai dinamic grup farmaceutic din Romania, care ofera servicii integrate de import, distributie si retail pentru produse farmaceutice. Grupul A&D Pharma opereaza in prezent patru linii de business: · Mediplus este lider de piata in domeniul distributiei de produse farmaceutice si acopera intreg teritoriul Romaniei, deservind farmacii si spitale;

  • Sensiblu este unul dintre cei mai importanti actori ai pietei locale de retail farmaceutic;
  • Punkt este o retea de farmacii dedicata pacientilor cu venituri medii;
  • A&D Pharma Marketing & Sales ofera servicii cu valoare adaugata producatorilor internationali de medicamente, in zona Europei Centrale si de Est.