Cafeaua: Beneficii și precauții

Această băutură realizată din fructele arborelui de cafea are numeroase beneficii pentru sănătate, dar pentru unele persoane nu este la fel de recomandată. Iată ce trebuie să știi despre consumul

Ai încercat acupunctura?

Aceasta este o practică străveche din medicina chineză tradițională ce urmărește să restituie starea de sănătate și echilibru a corpului prin reglarea fluxului energiei („chi”) prin anumite trasee, numite meridiane

Acneea afectează pielea, dar și stima de sine

Acneea este o afecțiune a pielii (de obicei a feței), cauzată de înfundarea porilor. Adolescenții și adulții tineri au cel mai adesea acnee, dar aceasta poate să apară și la

Infecția cu virusul respirator sincițial

Virusul respirator sincițial este responsabil de o varietate de afecțiuni respiratorii, inclusiv bronșiolita și pneumonia. Se răspândește prin picăturile de salivă, secrețiile nazale și prin contactul direct cu obiectele contaminate.

Rețete dulci și sărate cu pere

Din roadele toamnei: perele, aceste fructe savuroase ce se pot prepara în diverse combinații delicioase. Poftă mare! Gem de pere Ingrediente: 1,5kg pere dulci și coapte; 400g zahăr; o lâmâie;

Ordine pentru o stare de bine

Atunci când facem curat și organizăm spațiul, efectele se simt atât în mintea, cât și în viața noastră. Autoarea japoneză Marie Kondo a scris despre această corelație interesantă în cartea

„Spaima“ colectivităților de copii: Pediculoza

Cunoscută sub numele de infestare cu păduchi, pediculoza este o afecțiune întâlnită în special la copii. Poate fi deranjantă din cauza disconfortului provocat de mâncărimi și a stigmatizării sociale. Păduchii

Reumatismul se vindecă?

Reumatismul este o afecțiune complexă care afectează un număr semnificativ de persoane din întreaga lume. Termenul „reumatism” e folosit pentru a descrie diferite afecțiuni ale sistemului musculo-scheletal, inclusiv articulațiile, mușchii,

3 Rețete cu cartofi dulci

Idei de preparate gustoase, sănătoase și ușor de făcut. Tipul de cartof dulce este o adiție mai recentă în bucătăria românească, unde cartoful alb și cel roșu au fost, dintotdeauna,

CONECTAREA CU NATURA

Vara nu avem nicio scuză pentru a nu lua zilnic contact cu natura, indiferent unde ne-am afla. A ieși afară când în aer sunt peste 30 de grade Celsius poate